Åmmebergs antik & kuriosamarknad

1 juli, 2019 No Comments

Morgonstund har fil i mun, eller vad säger man? Igår var det potthett och jag och Angelica for runt i bilen (utan AC) hela dagen. Det första stoppet? Åmmebergs årliga marknad med uppemot 100 utställare av antik och kuriosa- mitt bästa!

De öppnade vid nio på morgonen, och vi kom dit kanske kvart över. Det var så mycket fint! Det fanns REDA-lådor, marmor i alla utföranden och former, syskrin och porslinsfigurer. Så mycket ögongodis, men i slutändan var allt vi köpte detta fina skrin med fötter och en liten innerlåda. Tanken är att den ska rymma lite tarotkortlekar, pendlar, och annat smått och gott som hör till som inte riktigt har en plats nu.

Värmen steg, och på väg tillbaka till bilen stannade vi vid en butik som tänkt till och införskaffat fika dagen till ära. Det var så varmt att lite socker verkligen behövdes för att hitta motivationen att ta sig vidare.

Efter det for vi vidare till Moa och Mathias som renoverar sin van inför sommaren vid hennes mors stuga. Där fikade vi en stund och tjattrade om både det ena och det andra innan vi behövde fara hem- Pappa skulle komma med material till balkongen. Så efterlängtat!

Men på vägen hem han vi faktiskt stanna och skaffa den där hängmattan jag drömt så mycket om- så på kvällen slängde jag upp fötterna och vilade en stund. Dock hade värmen stigit (över 30 grader) så pass att jag bytte till något svalare kläder för att inte smälta bort.

Rekommenderar varmt denna marknad för alla, jag ska verkligen göra detta till en tradition.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×