Ett år

10 november, 2019 No Comments

Den 4 November 2018 fick vi nyckeln till huset, och den egentliga flytten skedde dagen efter. Första kvällen åkte vi bara ut med de som var ömtåligast och fick plats i bilen och tittade runt. Det är något speciellt med tomma bostäder som man ska fylla med sin bråte. Luften nästan vibrerar av möjligheter. Både jag och Angelica var förhoppningsfulla och nyfikna, men även något osäkrade på vad som väntade. Nu har det redan gått ett år. Så här kommer en liten årssummering utan inbördes ordning.

Bokhyllan var något av det första som kom på plats- även om den har arrangerades om sedan dess. Det känns helt enkelt inte som hemma utan bokhyllan uppe och böckerna på plats.

Vi fick fira jul och ha snön kvar i flera veckor. Elda för att hålla oss varma och pynta med Farmors julpynt. Insåg dock att vi hade för lite för att skapa samma stämning i ett hus som en lägenhet. Men var nöjda ändå.

Tog promenader för att lära mig hitta i naturområdena.

Katterna uppskattade att bo på landet och har bara varit charmanta hela året. Detta visades främst genom att bitas i hårbotten.

Men vi har upptäckt att folk som älskar att dricka kaffe i första vårsolen på altanen inte överdriver. Det är jäkligt nice och vad jag inte visste i mars var att jag skulle vara den som nästan bodde på altanen hela sommaren. Landsbygdslycka.

Närmare naturen än såhär vill jag nog inte ha det.

Grillade mer i sommar än jag någonsin gjort i mitt vuxna liv. Helt klart nykär i konceptet. Detta var i påskas och satte tonen för hela sommaren.

Jobbade främst hemifrån hela sommaren, vilket resulterade i en del crazy hair-don’t care mentalitet och ibland veckor som är tvivelaktiga om jag lämnade pyjamasen. #Influenceroftheyear

Firade att jag hängt ihop med den här pinglan (<3) i nio år. Helt sanslöst. Vi spånar på hur vi ska fira nästa år som är ett riktigt dunderår med 10 år ihop, 4 år gifta och varsin kandidatexamen. Herre jösses. Finns ingen jag älskar mer.

Sov över hos Mamma innan jag åkte på fältkurs och kände mig fräsig i lillsyrrans mjukisbyxor. Fräsig bör eventuellt läsas med viss ironi, men de var sköna.

Bästa köpet på hela året. Fodrade gummistövlar så man kan klampa runt i gräs utan att bli helt blöt om fötterna. 10 av 10 nöjd.

Diskuterade livets viktigheter och allmänt fick vardagen att gå ihop. Precis som vilket år som helst- fast i hus. Dock tror jag att det var precis vad vi behövde, när vi behövde det. En nystart där vi inte bodde med sorgen från vårt avslag längre utan kunde börja blicka framåt igen. Så skål! För flera år till.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×