Förändra världen

10 maj, 2019 No Comments

Visa dagar känns det som att man inte får något gjort. Så sitter man där på kvällen och känslan av att slösa bort sitt liv ligger och bubblar i bakhuvudet. Eller att det lilla man presterat inte är värt någonting, och så ältar man allt som kan ha gått fel under dagen. Varje tonläge och mening som kan ha misstolkats, både av mig och mottagaren.

För mig blir känslor som dessa starkare när jag har det stressigt- något jag brottats med sedan jag var liten. Som nu, när det är massor att göra inför fältkursen nästa vecka och seminarieuppgifter som har behövt göras i snabb takt. Och det får mig att undra hur jag presterar- kan jag göra bättre, tycker de att jag slöar?

Men idag har jag gjort klart min redovisningsuppgift med min grupp, skrivit för nöjes skull, handlat mat, möblerat om i biblioteket, planterat om en växt, bjudit på kafferep och haft en djup diskussion med min fru om att våga delta i världen. Och jag tänker att det är ju rätt mycket att ha gjort på en dag ändå. Visst, det kanske inte förändrar världen- men det kanske förändrar hur jag förhåller mig till den. Kanske vågar jag skriva ett blogginlägg som känns utanför min bekvämlighet, men som jag tror att många känner igen sig i.

Kanske är det inte jag som presterar för lite, utan snarare att jag lurar mig själv att kraven är så höga? Kanske är det okej att bara flyttat några möbler, göra klart en powerpoint och räddat en växt från att dö. För det kanske inte förändrar världen, men måste man göra det varje dag när alternativet är att känna som att man drunknar?

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×