Gräsänka

30 maj, 2019 No Comments

Igår åkte Angelica till Köpenhamn och jag blev strandad här hemma. Så därför tycker jag att vi kikar på vad jag gjorde under dagen; efter att jag slagit ihop jobbdatorn och bestämt mig för att inte plugga något mer den dagen.

Vissa korkar upp vinet när de blir gräsänkor. Jag korkade upp resterande påskmust och klippte bort ogräs kring rabatterna i solskenet. Jag är så dålig på att ta mig tid för trädgården, ovan som jag är att ha någon. Men varje gång jag gör det slås jag av hur avslappnade det är att känna marken under händerna.

Trallen vi lägger på balkongen är så otroligt fin- och är en så stor föränding mot hur det såg ut innan. Såsmånning om ska vi ställa ut stora krukor här, med jordgubbar och örtodling. Men jag fick inte vara här länge innan August lyckades öppna dörren och jag fick gå in med oss båda. Älskade kattskrälle.

Men på altanen, där är han nöjd! Här brukade han sitta och spana på geningar, så straxt efter att denna bild togs fick vi möblera om så bordet står lite längre från de superspännande små insekterna.

Men när vi möblerade om hamnade även dagsbädden här! Under fönstrena som går att öppna och med tyllgardinerna lite sådär nonchalant dragna åt sidan. Fast det bästa med den här platsen är ändå alla kuddarna. Att kura upp och läsa, eller lyssna på en ljudbok. Få sträcka ut sig och känna solen värma benen.

Jag åt även något av det godaste jag ätit på länge. Ugnsrostade rotfrukter- morot och potatis med citron, feta och kikärtor påslängda efteråt för att värmas upp. Serverat med en generös klick chimichurriyoghurt. Mums! Lagom kravlöst att maten nästan lagar sig själv liksom, superbra när man är själv och inte vill laga massa mat.

Octavia smög efter mig vart jag än gick och höll koll. Här kikade hon in i köket när jag försökte lyfta bort vår trasiga diskmaskin. Det var nog en rolig syn skulle jag tro, men när den väl hamnade på mattan gick den lätt att dra bort.

Eftermiddagskaffe. Ett extra måste när man gått upp vid fem för att vinka av sin fru. Speciellt trevligt när solen sken och allt doftade frisk luft och såpa dock, så det var ett plus.

När jag äntligen tog kväll slog jag mig ner med min stickning, en kopp te och en film. Men när filmen vad klar hade jag maskat av sjalen som nu är klar! Jag ska blocka den någon dag, men redan nu är den varm, skön och stor. Perfekt för kalla vintermånader både ute och inne i kalla universitetslokaler.

Detta hände visserligen inte idag, men jag fick hänga upp denna pärla! En koppar ampel som är efter min gammelfarmor. Jag vet inte om jag sett några kopparamplar innan, men den här är riktigt läcker. Speciellt i biblioteket som mer och mer börjar likna ett växthus.

Men nu ska jag prata med min fru som precis kom hem och förbereda mig för intensivt pluggande imorgon.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×