Höst med depression, sömnad och omtanke

5 oktober, 2020 No Comments

Redan när jag var liten älskade jag hösten. Det var något nästan högtidligt att kika ut och det började mörkna ute, att månen lyste stark och gul ned mot jorden. Mörkret kom också med en viss trygghet, för huset omslöts i mörker och jag brukade dra mammas hemsydda lapptäcken över knäna och läsa vis fönstret. 

Samma känsla dyker upp även nu när det blir höst, men också något annat. Ett visst inre mörker blir starkare och svårare att kasta av sig. Depressioner har kommit och gått sedan tonåren, och även om jag har svackor av den även under de ljusa månaderna så känns det nu lite tyngre. Lite jobbigare att ta sig igenom dagen. Då gäller det att vara lite extra snäll mot sig själv. 

Götta upp i soffan med en bra serie i varm huvtröja. Dra filt över sig och scrolla på pinterest. Äta alla kolhydrater och tänka att det är okej att inte vara produktiv hela tiden. Det är okej att slöa på soffan och inte ha 15 aktivitetet och delmål på en helg. Men det är svårt, speciellt när många bara visar i sociala medier hur bra allt är. 

   Men det kommer bli okej. Med omtanke, pyjamasbyxor och 9 timmar sömn. 

Men jag ser fram emot den här veckan, för min nya symaskin borde anlända senast torsdag och jag kan inte nog förklara hur glad jag är för det. Det är bara tack vare att Frida ville att jag skulle sy hennes brudklänning som jag fick den här möjligheten och det är verkligen en ledstjärna. Så snart kommer denna bloggen att svämma över av sidenchiffong, tyll och korsettskenor, det blir väl roligt? Jag kommer skratta, gråta och blöda över den klänningen, men det kommer det vara värt. Tack Frida för förtroendet!

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×