Hur lever man lyckligt? Vad är Lycka?

28 juli, 2020 No Comments

Det är så lätt att dras med i reklam och en ständig strävan efter- något. Mer. Alltid detta mer. Men mycket kan även handla om med vilken mentalitet man närmar sig något. Jag har en tid dagdrömt febrilt om renovering, trädgården, och garderoben- men så lyssnade jag på en bok om att älska hemmet man har. Det slutade med att hela mitt perspektiv skiftade. Istället för atttänka så började jag istället skapa fina minnen av det jag har. Förra veckan bakade jag och höll på i köket och det var riktigt trevligt, trots att köksluckorna inte var gröna.

Ibland kan man behöva påminna sig själv om att det inte är vad man har. Det handlar om hur man använder det, som gör hela skillnaden.

Jag läste nyss en väldigt intressant artikel som jag tänkte sammanfatta om ett par dagar, men den handlade om relationen mellan neoliberal kändiskultur och människors strävan efter att förbättra sig själva i en jakt på perfektionism. Och är det inte så att vi gärna jagar perfektionism? Men den finns inte, och det är okej att inte alltid ha perfekt koll på allt. Ibland gäller det att öva på ”bra nog”.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×