Juli som försvann

1 augusti, 2019 No Comments

Julis ambitioner övervann vad som mäktades med, i alla fall bloggmässigt, så här kommer istället månaden som varit i ett sammanställningsinlägg. Vi fick ju en värmeknäpp värdig förra året med sina otrevliga 30+ grader, så det gällde att försöka hitta svalkan.

Vissa dagar när det var som varmast hjälpte inget annat än is, socker och kaffe. Tillsammans. Om det finns något bättre än islatte när det är potthett så vet jag inte vad det är. När inget café fanns att tillgå gjorde vi egen (choklad-/kolasås, is, kallbryggt kaffe och iKaffet. Blanda i stort glas).

De dagar det var bra väder med drägliga temperaturer så lästes det såklart massvis i hängmattan. Råkade beta av hela Twilight-serien på en vecka. Oops? Kanske slänger upp en serie-recension här i veckan, fanns en del av fundera på om en säger så…

Och så har det såklart badats! Dock måste man vada genom en djungel av myggor för att ta sig precis hit, så ett tag var hela underarmarna fulla i kliande bucklor. Men är det socknens bästa badplats så är det. Dagen efter detta foto togs hade de tyvärr rensat bort skotten och då blev det ju något mindre idylliskt om en mer praktiskt. Men bara något.

Det har såklart pluggats vidare, men det sköna är ju att man kan sitta ute. Skugga, solhatt och vattenflaska så klarar man sig ett par timmar. Tror jag har varit mer i solen denna sommar än på flera år, något jag insåg när jag lärde mig att jag tydligen får sommarfräknar. Jag vet inte vem som var mest förvånad, jag eller Angelica som upptäckte dem.

Har även småbläddrat i lite andra böcker än kurslitteraturen, för annars orkar man ju inte med. Finns det något som får en att längta så efter hösten som Bilbo? Tycker att det är så höstmysigt när de ger sig ut på äventyr så jag vill också ge mig ut. Gå i naturreservat, stigar i skogen och dricka te ur termosar.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×