Konsten att leva

27 februari, 2021 No Comments

Idag var en typiskt bra dag, full med aktivitet i köket. Det blev sockerkaka med äpplen och kanel, morotsbröd och butterkaka. Till det lyssnade jag på självbiografin om Jaycee Dugard och hennes 18 år som kidnappad. Det blev matlagning med flera matlådor; och övningskörning där jag satte 10 st start i uppförsbacke i rad.

Det var produktivt, men på ett sådant där avslappnat härligt sätt. Speciellt när man efter god kvällsmiddag bestående av couscous, grekiska grillspett och ratatouille med rödvin kan sjunka ned i soffan med en bok och en öl. Det härliga uppstår i det kravlösa och kontrasterna, tänker jag.

För jag skulle kunna köra en tvättmaskin eller försöka fixa skåpet så att det går att stänga. Men det tänker jag inte göra. Inte imorgon heller, för då ska jag bara ligga här i soffan och läsa vidare. Det handlar om att hitta balansen mellan att göra något meningsfullt, och att hitta vila där emellan. Det, det är konsten att leva det.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×