Läkarbesöket

21 januari, 2018 No Comments

I torsdags hade vi vårt första besök på fertilitetskliniken. Jag hade missförstått lite, så BMI gränsen var optimal upp till 30 men den övre gränsen var 35, så det var inga problem. Undersökningen innehöll, förutom information från läkaren en gynkontroll med bland annat en scanning där vi tittade på äggstockarna och fick en fingervisning om hur många ägg det fanns där inne. Det är så märkligt, att se insidan på sin kropp. Men så himla coolt egentligen.

Vi skulle även ha tagit blodprov, men jag låg fel i menscykeln så jag ska gå till provtagningen i dag 2-4 av den. Angelica fick även lämna ett urinprov och så väntar vi då på nästa steg, samtal med kurator om ca 1 månad. Blir vi godkända även där så ska vi boka tid för att titta på äggledarna (de ska spruta in kontrast och se hur de går och om det är något fel på dem).

Efter det är det ingen väntelista på Insemination, men på IVF, så det beror lite på hur vi vill lägga upp behandlingen. Det är 6 st försök innan de blir självfinansierade, och 1 IVF räknas som 2 (inseminerings-) försök då det är en större ingrepp. Så vi lutar mot att testa 2 insemineringar och sedan 2 st IVF, beroende på om vi blivit gravida eller ej. IVF har en högre chans till graviditet, men innehåller tillsats av hormoner.

Så det är det! Det är alltså inte helt omöjligt att vi blir gravida i år, kanske till och med har en vinterbebis.

Vinterdag

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×