Lästips: spooky edition

7 oktober, 2019 No Comments

It’s spooky season!

Jag älskar hösten, men framförallt oktober. Ute doftar det kyligt, filtarna värmer och det börjar bli mörkt. Så vad passar bättre än att plocka fram de böcker som ger den bästa magiska känslan? Här kommer därför mina fyra rekommendationer som jag alltid tycker passar hösten till.

The woman in black av Susan Hill är kort, lättläst och den typen av spökhistoria som ger obehagskänsla längst ryggraden. Framförallt av typen, vad är där? Det finns även en filmatisering som är väldigt bra, men de skiljer sig en del så boken är spännande ändå.

Roadshow Films

Harry Potter serien av J.K Rowling är ju en höstig klassiker om något! Behöver kanske inte någon närmare introduktion (eller förklaring?) så jag säger bara att jag läser trean just nu. Den fjärde boken i serien ska släppas när som i illustrerad utgåva och jag längtar!

Jane Eyre av Charlotte Brontë är kanske inte något som brukar falla in på traditionella skräcklistor, men den är med i min. Hela boken dryper av höstkänsla och det är några gotiska drag av skräck. Framförallt med de dramatiska isolerade landskapen, Rochesters hemligheter och kylan.

The night circus av Erin Morgenstern är en höstig dröm om krispig luft, magi och dofter av popcorn och sockervadd. Det var en bok jag försökte börja på flera gånger, men när jag väl kom in i den så var jag såld. Absolut något att sätta tänderna i!

Det var mina tips för läsning, såhär en vanlig måndag.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×