Månaden som varit

3 maj, 2019 No Comments

April har bjudit på mycket, allt ifrån att klappa svågerns frenchie (så söt!) till slutet på en era (Avengers Endgame), och ett stycke födelsedag. Så med April nu i bagaget tänkte jag summera månaden som varit…

Jag har mest dragit runt i morgonrock och mjukiskläder då jag jobbat hemifrån. Vi har arbetat med grafiska informationssystem, så när väl kartorna med statistiken var gjorda kunde det mesta skrivas hemma. Vi började även lära oss statistikprogrammet SPSS och planera inför min och Jonathans B-uppsats samt hur vi ska lägga upp vårt fältarbete som kommer här i Maj. Spännande!

Värmen kom med besked, och det var oväntat roligt att kunna duka upp och sitta i trädgården när hela världen blommar ut. Det har varit något av det bästa; att få dela det med familjen. Och det har varit mycket familj nu i april, med både påsk, Angelicas födelsedag och Valborg (som sammanfaller med Svärmors födelsedag).

En annan riktig höjdpunkt var antagningsbeskedet till sommarkurserna. Som jag längtat och hoppats efter att ha kommit in på just dessa två, och så blev det. Så nu kan jag slänga upp fötterna och fortsätta plugga i pyjamas (eller baddräkt) hela sommaren. Finns det något bättre?

I slutet av april började jag hitta tillbaka till min on again/off again romans med rött läppstift. Jag går verkligen i perioder när det är ett måste- och jag är så glad för att jag hittat dit igen. Det livar verkligen upp en på morgonen, när man fortfarande har morgonkalufs och trötta ögon. Just nu hoppar jag mellan Milani Attraction och Nyx Barcelona- men jag skulle behöva en läppenna som passar, annars har Milani en tendens att blöda ut (men det sitter som berget angående att lämna spår efter sig på glas).

Jag älskar även hur vår matsal har knytits ihop- dels bytte vi ut den röriga tavellisten en tidigare hyresgäst lämnat efter sig mot ett par hyllor vi inte hittat plats till- något som gjorde en enorm förbättring. Sedan har vi fyllt den som förvaring för ljusstakar, lite kryddburkar och inte minst en massa fantastiska växter. Jag vill bara fylla upp hela hyllan med härligt gröna, något vilda växter. Tydligen har jag en spontan kärleksaffär med hela peperomia familjen- för det är alltid efter att jag blivit förälskad och plockar upp dem i butiken jag inser att de är del av just den familjen.

I april hände även det jag funderat på och skjutit på så länge, jag beslutade mig äntligen för ett par träningsskor och beställde dem. De borde komma vilken dag som helst nu, och då kan jag ha de både under fältkursen (vi kommer nog att gå väldigt mycket) och för att börja lära mig att springa. Jag har aldrig i mitt liv löptränat, jag är inte speciellt bra på att springa i allmänhet- men med tanke på hur vi bor nu så skulle det vara den bästa (och billigaste) träningsformen. Även om jag saknar min dans är det inte rimligt att pendla 40 min enkel väg för en 55 min lektion minst 1 gång i veckan. Men jag är peppad på att testa något nytt och ge det ett ärligt försök!

Ett annat stort plus är även hur allt verkligen blommat ut nu. Alla buskage har fyllts ut, körsbärsträden blommar och gräset är grönare än någonsin. Det har gett trädgården verklig karaktär och när Angelica fyllde år fick hon både en rosbuske och en krusbärsbuske som vi ska sätta ut. Vi har även planer på att sätta rabarber (alla anständiga trädgårdar måste ju ha rabarber), för att skapa så mycket mat i trädgården som går. Men det är verkligen jätteroligt att se vad som händer nu när det är första våren här.

April var allt som allt en bra månad, där det var verkligt påtagligt att våren kommit. Både vi och katterna har varit ute mycket och vi har äntligen börjat att fixa i ordning på balkongen så vi kan vara där med. Helst skulle jag vilja ha iordning den tills vi får sommarbesök, jag tror det kommer bli en superbra plats att skrikskratta och dricka drinkar på nämligen.

Hur har er april varit?

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×