Månadssammanfattning: September

1 oktober, 2019 No Comments

Halloj, och välkommen till ett nytt återkommande inslag här- månadssammanfattningar! Här kan stort samsas med det som inte alltid kan bli sitt eget inlägg, eller bara små guldkorn. Ibland blir det mer flytande text, och ibland blir det mer i listformat. Det är ett koncept där det också kan bli tydligare att även om vi gärna visar det bästa på sociala medier, så finns det vardagligheter bakom dessa som kanske inte alltid är litka framstående.

Månadens bästa: Det bästa i september var den lesbiska frukosten, att köket plötsligt blev supermysigt (och funktionellt) och att vardagen har börjat återgå i ett lunk igen efter sommarens avbrott, något som jag alltid tycker är skönt.

Månadens sämsta: I och med att det börjar bli råare i luften blir det även kallt inne- speciellt nedervåningen. Och den ständiga förkylningen som äntligen börjat ge sig.

Månadens feeling: Trött, snorig och utmattad. Ganska genomgående hela september faktiskt. Tråkig start på min favoritårstid.

Månadens pepp: Hela månaden längtade jag och peppade på den lesbiska frukosten som var den 28:e. Den levde upp till hypen- vi hade supertrevlig!

Månadens bästa mat: Bara supertråkig men ock så enkel mat; vegoschnitzel, potatisgratäng och sallad. Kopiösa mängder sallad med örtvinegrett- mums!

Månadens sämsta mat: Har köpt munkar från Ica och vid två tillfällen har vaniljsåsen inuti härsknat. Det är inte lika gott!

Månadens läsning: Gileads döttrar av Margaret Atwood, påbörjat Jane Eyre av Charlotte Brontë. The princess saves herself in this one och the mermaid’s voice returns in this one av Amanda Lovelace.

Månadens Netflix: American Horror Story : Roanoke och Coven.

Månadens mest oväntade: Katten lärde sig öppna altandörren och smög ut i mitten av september. Han gjorde troligtvis detta flera gånger, för han kom in och var så stolt (och skitig). Men det visste vi ju inte när vi insåg att dörren var uppe och katten borta. Som tur var kom han tillbaka hem igen snabbt helskinnad, men det gjorde ju inga underverk för min feber.

Månadens klantigaste: Tvättade en tröja med mina hörlurar i fickan. Men förvånande nog funkade dem ändå! Dock kändes det lite svettigt där ett tag att precis lagom till kursstart stå utan hörlurar.

Månadens current craze: De nya nagellacken från Essies höstkollektion. Har inte testat Essie innan, men var förvånad över hur bra de satt! Jag älskar färgerna jag köpte (Sweater Weather, Rust Worthy, On the bright cider) även om jag inte brukar dras till metallic.

Månadens stoltaste: Att ha tagit beslutet att offentliggöra bloggen i oktober och därför organiserat den här hemsidan med allt vad det innebär. Bloggportal, webbhotell och teman och hur allt hänger ihop. Och jag tycker det blivit rätt bra, om jag får säga det själv.

Månadens start: Terminen kickade igång igen vilket medförde att efter sommarkurserna så fick jag ta på mig andra kläder än pyjamas och träffa folk. Det medförde också baciller, en tung läsbörda av politiska system och vardag, vilket är typ allt jag gillar (förutom baciller då).

Månadens köp: Hyllan till köket var definitivt det bästa köpet i september då den knöt ihop hela köket. Och att den svalde precis all förvaring jag inte visste vad jag skulle göra av, Men även oväntat- jag hade aldrig trott att jag skulle komma hem med ett furuskåp.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×