Syateljéns framväxt!

26 januari, 2021 No Comments

Syateljén växer fram! Jag tror inte ni förstår hur många år jag drömt om ett eget rum att sy i. Känslan är nästan oslagbar nu när det äntligen börjar bli till. Först tänkte jag vi kunde göra en klassisk före/efter. Här nedan ser ni samma fönster: den vänstra bilden är i höstas när vi tagit ned tapeten och den högra är tagen i helgen.

Nästan allt som jag använt till rummet är saker vi redan hade hemma. Skrivbordet och stolen är efter Angelicas släkt. Hyllan är från mitt barndomshem och vägghyllorna satte de förr-förra hyresgästerna upp i ett annat rum. Skolplanschen hittade Angelica på loppis i höstas.

I hyllan har jag min knappsamling och säkerhetsnålar i den lilla lådhyllan. I pärmarna har jag sömnadsdetaljer, instruktioner, mått och grundmönster och alla mina böcker såklart. ❤️ Ovanpå är en spindelpress som jag fick i julklapp av min morbror (tack igen!) och den är ovärderlig när man ska slå in öljetter och tryckknappar. Jag ska bara köpa in bits till den under våren.

Vid dörren mitt emot fönstret har jag min anslagstavla. Så småningom kommer jag leta efter en större, men idag duger den gott. Här har jag måtten för alla grundmallar, korsettmönster, livmönster och skisser på brudklänningen. Längst ned har jag även de olika tygproverna. Viktiga saker som man måste ha koll på.

Mellan hyllan och denna vägg har jag en rörig klädstång- vi får se om denna ska rensas upp eller tas bort helt i framtiden. Idag hänger det inte bara kläder på den, utan även en lång pinne Angelica ska knyta en makramé bonad på. Rummet är inte helt målat än- färgen tog slut och de fick inte in någon mer i mellandagarna.

Färgen är den billigaste studenterna kunde hitta, Dollarstores egna för 120:-/2,5l.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×