Tuffa två veckor

9 december, 2020 No Comments

Under hösten har jag haft problem med ena ögat, och för två veckor sedan hittade läkarna en svullnad på synnerven. Så det lämnade inte mycket rum för julkänsla precis. Efter mycket tester och två veckors väntan kom svaret igår- det är inte cancer eller stroke. Som tur är! Dock är det troligtvis ett ökat tryck i huvudet på grund utav en hormonell obalans. Så det ska övervakas av ögonläkarna, men troligtvis kommer det att gå över av sig själv. Men det kan komma tillbaka, och då finns det risk att det tar synen om det inte går över och är obehandlat. Så efter denna cancer-scare så känner jag mig både lättad och lite vemodig.

Men det varade inte länge, för några timmar senare så somnade Mormor in efter en tids sjukdom. Det är sorgligt, men skönt att hon inte behöver vara orolig längre. Demens är en hemsk sjukdom, speciellt i insjukningsfasen.

Så de senaste veckorna har jag försökt hålla igång. Åt en lat helgbrunch med croissanter från frysdisken och massor av starkt te. Jobbade mycket och sydde på Fridas brudklänning. Korsettdelen är numera klar för första provning! Så spännande, jag längtar efter att se hur den passar och om hon kommer vara nöjd. För att öljetterna ska hålla ihop bättre och minska risken för skav så har jag sytt in dem med sytråd. Blir rätt tjusigt om du frågar mig!

Men nu, nu när vi vet att det inte är någon tumör som växer i skallen på mig och jag bara ser bättre och bättre så börjar det kännas som om 2021 kanske kan komma att bli ett bra år. Det ska ju till och med komma ett vaccin, så det kan ju omöjligt vara värre än 2020… eller?

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×