Uppdatering: Brudklänning

17 januari, 2021 No Comments

God morgon!
Har ni det alla lika kallt som vi har det här hemma? Här i huset har vi haft totalstopp i avloppen nästan hela veckan och det hjälpte ju inte att vintern kom på riktigt samma vecka. Men men, det är sådant som händer på landsbygden.

Jag tänkte att vi kunde ta ett titt på hur det går med brudklänningen. Nu har jag ju sytt på den sedan oktober, och vi har redan kommit en bra bit på vägen. Korsetten är klar för provning och om den passar så behöver den bara bandkantas i övre- och underkant. Livet är också provklart och jag har ännu inte bestämt mig för om detta ska sys fast i korsetten eller bara hakas fast med hysk- och hak.

Kjolen kommer att vara en separat del och det som har blivit klart är kjolsgrunden som ska fållas. Den ska också få en linning och knäppning, något som sker efter provning. Tyllängderna är fästa på det vita bandet, dels för att ha möjlighet att fålla av kjolen utan alla lager tyll, dels för att stämma av med Frida hur dramatisk hon vill ha kjolen. Det kommer nog att bli bra detta!

Vi skulle ha haft provning denna helg, men på grund av stoppet så valde vi att skjuta lite på den. Vid provning så kommer vi mäta ut djupet på urringningen, höjden på fållen och även stämma av på några av de tygprover som kommit på yttertyger.

Vad tror ni, ser ni potentialen? Själv är jag så nära det, så jag ser mest att det behöver en ordentlig press och ansning av trådar. Men jag tror att det kommer bli riktigt fint, speciellt med draperingar, ärmar och knappar.

Snabbfakta:
Tid: 51h
Tygåtgång: 14m
Provningar: 0st

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×