VÅRDAGJÄMNING och skrikande tranor

20 mars, 2020 No Comments

Äntligen fredag igen! Och utöver detta är det vårdagjämning också, något vi ska fira med en vårstädning och bak av kanelbullar. Kanske dricka kaffe på altanen som jag började ställa i ordning igår. Det är inte kattskit inte. Dock skriker årets tranor på fältet mitt emot på varandra, så det är väl det.

Såg ni att Netflix kommer sänka sin bildkvalité i 30 dagar pga trycket nu när alla underhåller sig OCH arbetar på nätet? För att det inte ska krascha alltså, vilket känns som att det är det sista vi behöver just nu. Därför tänkte jag tipsa om saker man kan göra som inte är att hänga på internet.

Baka!

Här är några enkla recept jag samlat ihop som inte kräver så många ingredienser. Det är bara att trycka på namnet så hamnar ni hos respektive recept. OBS, för bästa internet fria användning, skriv av receptet först.

Chokladbollar, Chokladkakor, Scones – och varför inte spexa till dessa med vad man har hemma? Jag brukar ha i oliver eller örter. Muffins är en annan toppengrej som kan varieras i både smak och svårighetsgrad i oändlighet.

Spela spel!

Damma av kortleken, monopolet eller charader! Våga hitta på egna regler ochvar inte rädd för att vara fånig (eller smått berusad) när ni spelar charader.

Laga mat!

Anamma er inre Hobbit!

Gif från Sagan om ringen (2001)

Testa det där långkoket, bemästra den där lasagnen! Men framförallt, fuldansa i köket, låtsas att ni håller i matlagningsprogram och skratta! Då smakar maten godare, jag lovar. (Och om den mot förmodan blir jätteäckligt så har ni iaf haft roligt.)

Trädgård!

Har ni möjlighet, gå ut. Om inte, sätt frön i köksfönstret och försök att hålla dem vid liv. Kanske odla chili? Jag ska försöka mig på lavendel och thai basilika i år tänkte jag.

Bara ta det lugnt!

Det är fullt okej, nästan rekommenderat, att helt stänga av datorn, telefonen och bara hänga i soffan. Kanske käka upp någon annans godispåse, betrakta dammråttorna och kalla det hela en mindfulness övning. På sin höjd bläddra i någon gammal tidning eller läsa om en favoritbok.

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×