Vecka 4

26 januari, 2020 No Comments

Just i denna stund hänger jag i sängen. Jag ska spendera dagen med att kolla ikapp på andra säsongen av sjukhusserien New Amsterdam som finns på Viaplay (har ni sett?) medan Angelica och hennes polare Lovisa målar på nedervåningen. Men innan dess tänkte jag att vi djupdyker i veckan som varit!Veckan började med att jag hittade att det som skulle bli min födelsedagspresent hade blivit levererat i brevlådan. Med beskrivning av vad det var och allt. Så till min hustrus stora förtret fick jag fira nästan en månad tidigare och öppna det.

Som jag har suktat efter denna tarotkortlek i flera år! The Marigold Tarot med guldfoiliering av Amrit Brar. Bägare är representerade som skallar, pentagram presenteras som ringar, stavar är olika sorters blommor och svärd är, tja, olika typer av svärd och knivar. Den är verkligen otroligt vacker, och det som drar mig extra mycket till dem är att alla människor är skelett- vilket gör dem lättare att tolka utanför klassiska köns- och heteronormativa markeringar. Jobbar numera med den nästan varje morgon.

Denna vecka har även varit första veckan på Kandidatterminen! Det är alltså sista terminen i mitt huvudämne; Kulturgeografi och innehåller den fruktade uppsatsen. Jag har även bytt klass upp till årskullen över mig vilket är lite nervöst det också, men det kommer nog gå bra. Kurslitteraturen är redan spännande även om det verkar som att vi främst ska hantera vetenskapsteori och historia de närmsta veckorna.

Jag har även kommit hem med ett nytt läppstift! Den perfekta lite mörkare färgen som inte är allt för mörk, och som har lite rödrosa toner i sig utan att för den delen vara varken rött eller rosa. Mycket nöjd och det blir precis lagom på. Märket Idun i färgen Björnbär, inköpt på det lokala apoteket om någon undrar. Visste ni att det var Idun som vaktade de äpplen som i nordisk mytologi gav de andra gudarna liv och ungdom? Därav det söta lilla äpplet i stiftet.

Fredagen avslutade vi genom att laga Halloumikebab med rostade grönsaker på plåt- ett nytt recept för oss som verkligen tog oss med storm! Det var verkligen hur gott som helst, framförallt med pressad citron över alltihopa. I framtiden kommer vi eventuellt att tillsätta lite grön tabasco och vitlök i pestosåsen, men helt klart något vi kommer laga igen!

Receptet spårade jag vidare från Pinterest till Bloglovin’ vidare till Tuvessonskan och receptet finns här.

På lördagen hade vi gäster över på lunch, min kompis Jonathan, hans tjej Lisa och deras urgulliga hund Majken. Jonathan och jag har pluggat samma kurser i ganska precist två år nu och det känns väldigt konstigt faktiskt att inte göra det längre. Så vi hade det supermysigt n’r de kom! Åt tofish’n’chips och tog en promenad ner till stranden för att valla hund samt ge katterna en chans att återhämta sig efter chocken av att ha en knepig, påflugen ”katt” hemma. Men mötet gick över förväntan och varken hund eller katter bråkades, slogs eller kom till skada. <3

Efter att de åkt hoppade jag och Angelica upp i soffan, slog på TV:n och korkade upp lite mousserat vin. Trivia till denna bild är att ca 30min senare så gick detta glas sönder, så nu ligger det i glasåtervinningen och skäms.

Nej nu ska jag och Octavia kika på sjukhusserie. Men vill påpeka att jag har ovannämnda läppstift på mig på bilden och att vi äntligen fått upp de där gardinerna bakom sängen! Har verkligen tillfört den där lyxiga och ombonade känslan man vill ha i ett sovrum.

Ha en göttig söndag hörrni!

No Comments

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

×